Cégemnél, a Vasudvar International Kft-nél nemrégiben egy új beléptető rendszert helyeztek működésbe. Ennek részét képezi egy véletlenszerűen megszólaló és világító csengő-lámpa, amely azt hivatott kijelölni, hogy kit vesznek tüzetesebb ellenőrzés alá a biztonsági őrök. Ennek a high-tech újdonságnak már a felszerelését és próbaüzemét is élénk érdeklődés kísérte a munkavállalók részéről. Nekem például sikerült elcsípnem két éppen műszakba érkező hölgy alábbi párbeszédét:

- Erre persze van pénzük! Nemsokára bezárják a gyárat, ezek meg ilyenre költenek!

- Te figyelj Mari! Ha tényleg van pénzük ilyenre, akkor lehet, hogy nem is zárnak be bennünket.

Ebből is látszik, hogy még ekkora válság idején sem érdemes a különböző gazdasági újságírók és honlapok szakértelmére támaszkodni, hanem inkább józan paraszti eszünkre kell hagyatkozni, ha azt akarjuk előre jelezni, hogy hányszor kell még becsekkolni jelenlegi munkahelyünkön.

Az új jelzőlámpa az új process szerint igazságosabbá fogja tenni a jelenlegi ki- és beléptetési ellenőrzéseket. A szabályzat szerint, aki felett megszólal a berregő lámpa, azt befelé menet alkoholszondás, kifelé menet pedig ruházat- és csomagellenőrzésnek vetik alá.

De amint egy éles logikával (és nagyszámú matematikaverseny részvétellel) rendelkező 12 éves gyermek ismerősöm megjegyezte: ettől még nyugodtan bevihetek néhány üveg/doboz alkoholt az irodába, és gond nélkül elfogyaszthatom odabenn, hiszen így a legrosszabb esetben is csak két garantáltan lebukásmentes ellenőrzésen kell részt vennem. Ráadásul mivel a hivatalos be- és kicsekkolás az ellenőrzés előttre illetve utánra esik, még néhány perccel növelhetem is a munkahelyen töltött időt (ami, köztudottan, nem egyezik meg a munkával töltött idővel).

A bejegyzés trackback címe:

https://managertabletta.blog.hu/api/trackback/id/tr481507718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása